Case Study | Industry: agency

AdRoll helpt ons om campagnes uit te werken voor SSE Airtricity die elke keer opnieuw de verwachtingen overtreffen. Het duurde dan ook niet lang voordat ze een essentieel onderdeel werden van al onze digitale marketing strategieën."

Lisa Dunn, Account Executive, TinderPoint


Succes op social media stimuleren

TinderPoint en SSE Airtricity kwamen naar AdRoll om hun “Switch van aanbieder” korting en e-Car competitie te promoten middels een social media campagne gericht om nieuwe potentiële klanten aan te trekken.

Prestaties, transparantie en service

Retargeting is bijzonder belangrijk voor een nutsbedrijf zoals SSE Airtricity. Consumenten doen veel research voordat ze een energieleverancier kiezen. SSE Airtricity moest dan ook concurreren met veel merken die digitale inhoud publiceren. TinderPoint raadde hen aan om zich specifiek te richten op de bezoekers die nog geen uiteindelijke beslissing hadden genomen. Dat was mogelijk met retargeting campagnes die zijn opgesteld om klanten na de researchfase terug te halen naar de website.

TinderPoint en SSE Airtricity zagen al snel resultaten nadat ze met AdRoll gingen werken. AdRoll is nu een essentieel kanaal voor alle digitale campagnes van SSE Airtricity.

”AdRoll helpt ons de ROI te maximaliseren en onze budgetten harder te laten werken,” zegt Lisa Dunn, Account Executive bij TinderPoint. ”Sinds we met AdRoll zijn begonnen, hebben we onze uitgaven aan retargeting meerdere malen verhoogd en zijn we nog altijd onder de indruk van de resultaten.”

In elke digitale marketingcampagne heeft transparantie in toewijzing de prioriteit. ”Het AdRoll-platform is voor ons essentieel tijdens de evaluatie van prestaties,” legt Dunn uit. ”Het biedt klanten als SSE Airtricity een goede geruststelling dat zij weten dat wij weten dat we data gebruiken om warme leads te bereiken en ons focussen op segmenten die al eerder resultaat hebben opgeleverd.”

Resultaten die het budget en de verwachtingen overstijgen

”Als we naar de inventarisopties voor Google, Facebook en Twitter kijken, zijn de AdRoll-resultaten voor SSE Airtricity tijdens deze campagne erg goed: we hebben onze activiteit verhoogd en hebben meer budget aan retargeting gekoppeld,” aldus Dunn. ”Naast de geweldige resultaten halen we ook meer uit ons budget dan ooit tevoren. Onze kosten per acquisitie liggen meer dan 50% lager dan ons campagnedoel.”

Uitslagen

  • 213% ROI
  • 68% lager dan campagnedoel CPA
  • 1,5x Online verkoop totale toenam

Over TinderPoint en SSE Airtricity

TinderPoint is een agentschap voor geïntegreerde digitale marketing en zoekmachine marketing, dat al sinds 2002 de drijvende kracht achter veel digitale prestaties vormt. Het bureau wordt gebruikt door SSE Airtricity, het snelst groeiende nutsbedrijf in Ierland en onderdeel van de in de FTSE Top 50 opgenomen SSE Group.

AdRoll has generated over $7 billion in revenue for customers.

Our customers average 5x return on ad spend. Don’t miss out.

Try AdRoll Free